Name It kinderkleding: een stoer merk voor je zoon of dochter

Name It kinderkleding: een stoer merk voor je zoon of dochter

 

Het inspirerende, enthousiaste team dat verantwoordelijk is voor het merk Name It heeft jarenlange ervaring in de kledingindustrie en ze houden zich al meer dan 30 jaar bezig met het ontwerpen van moderne kinder- en tienerkleding.

Bij Name It worden collecties op kinderen van alle leeftijden gericht: van baby’s tot tieners, en alles wat ertussen zit. Name It biedt kleding aan volgens de meest recente mode. Meedoen met de laatste trends is ook helemaal niet leeftijdsgebonden en is voor werkelijk iedereen! Name It is net zo’n merk als Quapi, super eigentijds en stoer en je ziet het terug in hun populariteit.

Kenmerken van het merk Name It

Het kernwoord van het merk Name It is denim, ofwel spijkerstof. Spijker is een fashion-item dat eigenlijk nooit uit de mode gaat en daarnaast een stof die iedereen wel in zijn of haar kast heeft liggen, die graag gedragen wordt en ook nog eens lang meegaat.

Naast veelvuldig, maar niet exclusief, gebruik van denim verplaatsen de designers bij het ontwerpen van de producten zich in de schoenen van kinderen. Hierdoor kunnen ze typische persoonlijkheidstrekken van kinderen in de kleding verwerken. De slogan van Name It kan daarmee dan ook worden verklaard: Kleding geïnspireerd door kinderen – voor kinderen.

Kinderen worden vaak gekarakteriseerd als oprecht, spontaan en speels. Deze elementen zijn daarom ook terug te zien in de kinderkleding van Name It. De kleding moet goed aansluiten, lekker zitten, lang meegaan, maar tegelijkertijd ook trendy zijn.

De artikelen van Name It

Behalve kleding voor overdag heeft Name It ook sportkleding, zwemkleding en accessoires om de outfit van je zoon of dochter compleet te maken en nettere kleding voor speciale gelegenheden of feestdagen. Een zeer complete collectie dus voor alle gelegenheden en voor alle soorten en maten.

Naast ‘gewone’ bikini’s en badpakken, heeft de zwemcollectie van Name It ook UV-zwempakken, waar zonnebescherming in zit verwerkt zodat je kindje minder kans heeft om te verbranden. Name It denkt werkelijk aan alles!

Omdat Nederland een koud kikkerlandje is, komen accessoires die ons beschermen tegen regen en wind zeer van pas. Niet alle kinderen vinden het helaas leuk of fijn een muts te dragen of handschoenen tegen de kou. Om dit gemakkelijker te maken, heeft Name It dit soort accessoires extra cool en hip gemaakt zodat kinderen het wél leuk vinden om mutsen, handschoenen en sjaals te dragen. Zo zijn je kinderen altijd goed beschermd tegen de koude seizoenen, maar wel op een trendy manier!

Voor de zomer zijn er vrolijke haarbandjes te krijgen, zonnebrillen en slippers. Alles tegen betaalbare prijzen.

 

Name It is voor alle kinderen

Name It richt zich op de vier belangrijke leeftijdsgroepen bij kinderen, namelijk baby’s, mini’s, kids en tieners. De verantwoordelijken van Name It weten, door hun jarenlange ervaring, precies voor wie zij hun producten maken. Voor de vier doelgrepen ligt de focus steeds op een ander element, overeenkomend met de basisbehoeftes per leeftijdscategorie.

Bij baby’s vinden ze het bij Name It vooral van belang en vanzelfsprekend dat de kleding en accessoires veilig zijn. Met veilig wordt bijvoorbeeld bedoeld: koordjes die in kleding zitten mogen niet te lang zijn en er mag geen giftig materiaal verwerkt worden in de producten. Daarnaast moet de kleding natuurlijk zacht aanvoelen en comfortabel zitten, maar tegelijkertijd ook handig zijn voor ouders die meerdere keren de baby zullen moeten aan- en uitkleden om luiers te verschonen.

Voor de mini’s, met een leeftijd van ongeveer één tot vijf jaar, is het van belang dat de kinderen kleding dragen waarin gespeeld kan en mag worden. De kleding wordt gemaakt van duurzame materialen. Bij de kleding voor kids van ongeveer zes tot twaalf jaar wordt er nadruk gelegd op persoonlijke stijlen en karakter. Rond deze leeftijd beginnen kinderen vaak zelf een eigen kledingstijl te ontwikkelen en beginnen ze ook aan te geven wat ze mooi vinden om te dragen en wat niet.

Ook vinden kinderen van deze leeftijd het nog steeds belangrijk dat de kleding bewegingsvrijheid geeft. Ze vinden het leuk om er mooi uit te zien, maar de kleding moet niet te strak zitten of van vervelend materiaal zijn, anders doen ze het liever niet aan.

Voor de wat oudere kinderen, oftewel de categorie vanaf ongeveer 12 tot 16 jaar, begint mode een aanzienlijke rol te spelen en dat is ook terug te zien in de kledingstijlen die Name It aanbiedt.

Bij elke leeftijdsgroep is het trouwens mogelijk om kleding te vinden van biologisch katoen of van wol. Ben je écht specifiek op zoek naar kleding gemaakt van natuurlijk materiaal, dan kan je dit ook filteren op de eigen website van Name It, zodat je alleen de natuurlijke opties (in dit geval wol en katoen) te zien krijgt. Mochten jouw kinderen nog niet zo bekend zijn met het dragen van natuurlijke kledingproducten, dan biedt Name It dus de kans om het eens uit te proberen. Des te vaker je kiest voor natuurlijk geproduceerde kledingopties, des te beter! Voor jezelf en je kinderen, voor de mensen om ons heen en natuurlijk voor de aarde.

 

Milieubewuste kleding van Name It

Over milieuvriendelijkheid gesproken: dit is een zeer belangrijk element van het merk. Bij Name It hebben ze namelijk een veelbelovend voornemen: ze streven ernaar om binnen een aantal jaar, tegen het jaar 2020, op z’n minst de helft van al hun katoenen producten van biologisch materiaal te maken. Dat is een heel mooie doelstelling van Name It en ook echt iets van deze tijd waarin we meer zorg zullen moeten gaan dragen voor onze moedernatuur.

In het jaar 2016 waren reeds 36% van alle katoenen items gemaakt van milieuvriendelijk katoen, wat al een hele prestatie is voor een groot merk als Name It. Waarom zouden we de wereld blijven vervuilen met vergankelijke producten, als we ook kunnen kiezen voor duurzaam materiaal? Bij de productie van biologisch katoen worden er minder chemische stoffen gebruikt en geen pesticiden, in vergelijking met de fabricatie van niet-biologisch katoen.

Naast dat er hiermee aan de natuur wordt gedacht, is kleding gemaakt van biologisch materiaal ook beter voor onze eigen gezondheid en voelt het zachter aan. Behalve biologisch katoen, heeft Name It ook diverse items van wol. Wol is ook een natuurlijke stof en wordt gekenmerkt door een aantal eigenaardige en interessante eigenschappen. Naast dat het isolerend werkt, zorgen wolvezels ervoor dat je lichaamstemperatuur constant blijft, door middel van het afvoeren van vocht. Het fijne hieraan is dat je kleding van wol dus in elk seizoen kan dragen: een warme wollen trui in de winter om lekker in te spelen of een dun wollen vestje voor een zomers bezoekje aan een park.

Door het kopen van de producten van Name It, draag je dus zelf bij aan een beter milieu. Je kinderen kunnen zich kleden volgens de laatste mode, met producten van hoge kwaliteit, én nog eens op een milieubewuste manier. Mooier kan het eigenlijk niet!

 

Verstelbare taille

Naast het feit dat ze zich bij Name It richten op modetrends en het gebruik van milieuvriendelijke materialen, vinden ze het ook belangrijk dat vooral kledingstukken goed passen en comfortabel zitten. Kinderen moeten immers altijd en ieder moment kind kunnen zijn, waarbij ze ongelimiteerd kunnen spelen en bewegen in de kleding die ze dragen.

Daarom kiezen ze er bij dit merk voor om alle broeken met verstelbare taille te maken. Dit maakt de broeken van het merk meteen geschikt voor alle maten: slanke of tengere kinderen, wat vollere kinderen, de lange kids uit de klas of juist de kleinere jongens en meisjes. Name It zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen met de laatste modetrends, ongeacht je maat of leeftijd. Daar heeft Name It goed over nagedacht: mooie, trendy kleren en kleding van kwaliteit moeten ook gewoon voor iedereen beschikbaar zijn!

 

Ambassadeurs

Wat Name It zo uniek maakt, is dat het merk meerdere, jonge ambassadeurs heeft voor de LMTD/Teen categorie; de categorie met een leeftijd van 10 tot 16 jaar oud. Deze ambassadeurs hebben hun eigen stijl die naar voren wordt gebracht in de verschillende producten die zij representeren.

Neem bijvoorbeeld de ambassadeurs Mathilde en Rosa, twee modieuze tieners met een uitgesproken smaak. Bloemenprints zijn een favoriet van de meiden en ook streepjespatronen zijn vaak terug te vinden in de kleding die zij dragen. Ze hebben een trendy stijl, ze zijn jong,  maar hebben een goed beeld van de huidige modetrends. Elegant, fris en hip, zo zou de collectie die bij deze meiden hoort omschreven kunnen worden.

Een andere bijzondere ambassadeur van de LMTD collectie van Name It is Kick. Kick is een stoere jongen die eruit ziet alsof hij met beide benen stevig op de grond staat. Aan ‘zijn’ collectie valt op dat hij van basic items houdt, maar wel met hier en daar een grote, opvallende tekst. Stoere teksten zoals “Make it possible”, “Future” , “Never” en “Obviously” markeren de basic shirts en truien die Kick presenteert. Een stijl ontworpen voor jonge, dappere knullen die zich graag aan modetrends wagen.

Name It valt op met dit idee van het hebben van jonge ambassadeurs. Het is een creatieve en stimulerende manier van shoppen. Kinderen kunnen zich op deze manier identificeren met één of meerdere van deze ambassadeurs en zo kledingsetjes kiezen die helemaal bij hun stijl horen.

 

De Name It App

Name It is een merk met opvallend veel voordelen en kwaliteiten. Nog een zeer handig voordeel van dit merk is dat ze hun eigen app hebben waar je op je gemak de kledingcollecties kan bekijken. Op deze manier heb je de laatste modetrends van Name It altijd binnen handbereik. Geen computer bij de hand of zit je in de wachtkamer bij de tandarts? Nog even snel de nieuwe collectie feestkleding bekijken voor de verjaardag van je dochter? Vooral dan is deze app een handige tool, zodat je op ieder gewenst moment kan scrollen door de collecties van Name It. Kleding bestellen ging nog nooit zo snel! Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste aanbiedingen, wedstrijden, cadeautjes en events van dit leuke merk? Dan kun je je aanmelden voor Club Name It. Je ontvangt daarmee ook nog eens € 5 korting bij de volgende online bestelling. Dat is pas een echte win-win situatie!

 

Name It: waar voor je geld

Al is het haast ondenkbaar, maar ben je nog niet helemaal overtuigd van de vele kwaliteiten van Name It? Hier dan nog een aantal extra nuttige feitjes over het merk:

  • Bij bestellingen vanaf € 50 worden pakketjes helemaal gratis verzonden.
  • Achteraf betalen is mogelijk via Klarna, en zelfs dat is gratis!
  • Heb je iets besteld met een totaalbedrag dat onder de 50 euro valt? Ook dan zal je nooit duur uit zijn met online bestellen, want in zulke situaties wordt er slechts € 3,95 aan verzendkosten berekend.
  • Name It heeft ook verschillende bezorgopties: je kan pakketjes thuis of op het werk laten bezorgen of je kan je pakketje zelf komen ophalen.
  • Zijn de kleren die je besteld hebt toch niet helemaal naar wens of passen de maten jammer genoeg niet? Wil je iets omwisselen? Geen probleem, want bij Name It is retourneren altijd kosteloos.

Nu je alles weet over het merk Name It, bezoek dan ook eens hun website.

Share

Tip: Wehkamp heeft op dit moment hier een sale van een aantal van mijn favoriete kinderkleding merken:

Kinderkleding sale!